Boomschors Sylvester 15/25

Bert Containers sorteert en verwerkt verschillende soorten afvalstromen. Schors van bomen wordt verwerkt tot kleine stukjes boomschors in ons containerpark. Zo kan u bij ons terecht om boomschors Sylvester te kopen als bodembedekker voor uw tuin. Hieronder leest u meer over het gebruik van boomschors Sylvester en wat precies het verschil is met houtsnippers.

bestel uw boomschors sylvester 15/25

Wat is boomschors Sylvester?

Boomschors Sylvester is boomschors die afkomstig is van de Pinus sylvestris, namelijk de grove den met lange naalden die u vindt in de bossen van de Ardennen, Luxemburg en het noorden van Frankrijk. Boomschors van deze dennensoort moet slechts na drie jaar aangevuld worden, wat dus ideaal is om als langdurige bodembedekker te gebruiken. De stukjes boomschors hebben een mooie, lichtbruine kleur.

Waarvoor wordt boomschors gebruikt?

Boomschors wordt voornamelijk in de tuin gebruikt als bodembedekker. Met boomschors vermijdt u onkruidgroei en beschermt u uw grond tegen uitdroging en erosie. Daarnaast heeft boomschors ook een decoratieve functie tussen planten en kan het gebruikt worden om hellingen en paden op te vullen.

Lees ook hoe u teelaarde kan gebruiken in uw tuin

Wat is het verschil tussen houtsnippers en boomschors?

Hoewel beide soorten natuurlijke bodembedekkers vaak als identiek worden beschouwd, is er toch een verschil tussen houtsnippers en boomschors. Houtsnippers zijn kleine stukjes hout of snoeisel van hagen en bomen. Boomschors is de buitenste laag van een boom die dient als bescherming tegen weersinvloeden, schimmels en insecten. Boomschors bevat lignine en is behoorlijk taai. Hierdoor composteert boomschors veel minder snel dan houtsnippers.

Hoe boomschors bestellen?

Boomschors Sylvester bestaat in verschillende afmetingen. Bij Bert Containers in Oudenaarde en Ronse verkopen we Sylvester-naaldhoutschors 15/25, namelijk middelgrote stukjes van 1,5 tot 2,5 cm. U kan een hoeveelheid boomschors ophalen in ons containerpark of laten leveren door ons team bij u aan huis. Weet u niet zeker hoeveel boomschors u nodig hebt of wilt u meer informatie over de prijzen? Neem contact met ons op via het contactformulier of spreek rechtstreeks met onze medewerkers via 055/30 59 59.

bestel uw boomschors