Breekzand 0/10

Om breekzand te kopen, kan u terecht bij Bert Containers in Oudenaarde en Ronse. In onze containerparken recycleren we specifieke afvalstromen tot recyclagematerialen zoals breekzand. Dit soort zand is een veelzijdig restproduct van beton dat vooral als vulmateriaal wordt toegepast. Hieronder leest u waarvoor breekzand gebruikt wordt en of u breekzand of stabilisé kan gebruiken voor de fundering van uw oprit of terras.

vraag hier de prijs van 0/10 breekzand

Wat is breekzand?

Breekzand is een recyclagemateriaal met een hoekige structuur dat ontstaat bij het machinaal breken van beton. De hoekige korrels hebben een hoge haakweerstand. Dit betekent dat de korrels goed in elkaar haken om zo een stevige massa te vormen. Breekzand wordt ook wel brekerzand genoemd. Ook rijnzand heeft hoekige korrels, maar is fijner van structuur en behoort tot de natuurgrondstoffen.

Bekijk ook waarvoor gebroken mengpuin geschikt is

Waarvoor wordt breekzand gebruikt?

Breekzand kan u voornamelijk gebruiken om oude kelders op te vullen, voor opvullingen onder betonvloeren en onder stabilisé. Door de grote draagkracht en stabiliteit kan breekzand ook dienen voor het invoegen van bredere voegen zoals bij kasseistenen. U kan dus breekzand kopen en gebruiken voor bestratingswerken, zoals bij de aanleg van een oprit of terras met klinkers of tegels.

Breekzand of stabilisé?

Door de grove structuur is breekzand goed waterdoorlatend. Het wordt dan ook vaak als alternatief gebruikt voor stabilisé. Het verschil tussen breekzand en stabilisé als onderlaag voor een oprit of terras is de verwerkingstijd. Met breekzand kan u namelijk werken wanneer u wil. Stabilisé moet daarentegen in 4 tot 6 uur worden verwerkt en afgetrild. Veel doe-het-zelvers geven omwille van deze verwerkingstijd de voorkeur aan breekzand voor de fundering onder de verharding.

Bij Bert Containers kan u terecht om breekzand te kopen met een 0/10-korrelverdeling. Deze korrelgrootte zorgt ervoor dat u het breekzand goed kan verharden door het aan te stampen of aan te trillen. Ook kunnen we breekzand met toegevoegde cement leveren.

Vraag hier een offerte voor breekzand met cement

Hoe breekzand bestellen?

Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Bert Containers in Oudenaarde en Ronse breekzand kopen. U kan hiervoor langskomen in ons depot of contact opnemen om uw breekzand te bestellen. Wenst u meer informatie over hoe breekzand te gebruiken voor uw specifieke toepassing of wil u de prijs vragen? Vul het contactformulier in of spreek persoonlijk met ons team via 055/30 59 59. We helpen u graag.

bestel hier uw breekzand