Compost

In de containerparken van Bert Containers in Ronse en Oudenaarde kunt u compost van hoge kwaliteit kopen tegen een voordelige prijs. Let op, afhalen uit voorraad is niet mogelijk. Wij leveren wel de compost bij uw thuis of op locatie.

Contacteer ons hier voor meer informatie over compost

Wat is compost?

Compost of grondbemesting bestaat uit groente-, tuin- en fruitafval, geen meststoffen. Het is een donkere, korrelige mengeling dat wordt afgebroken door levende micro-organismen tot humus.

Waarvoor heeft u compost nodig?

Compost wordt door particulieren gebruikt om de bodemstructuur te verbeteren, water doorlaatbaar te houden en planten te beschermen tegen ziektes.

Bent u op zoek naar aarde om uw grond losser te maken, te verhogen of tuin aan te leggen, maar heeft u geen vruchtbare grond nodig? Dan bent u op zoek naar teelaarde.

Wat is het verschil tussen teelaarde en compost?

Bij tuinwerken heeft u vaak de keuze tussen teelaarde, potgrond en compost.

Teelaarde is onbesmette tuinaarde dat bestaat uit zand, leem en grond en bevat nauwelijks tot geen voedingstoffen. Teelaarde wordt gebruikt om de tuin op te hogen.

Potgrond daarnaast bestaat uit turf en biologische meststoffen of kunstmest. Dit zorgt voor een optimale pH-waarde waardoor planten kunnen groeien.

Compost is zoals hierboven reeds vermeld een grondbemesting, zonder meststof die het groeien van planten bevorderd.

Hoe compost bestellen?

Om compost te bestellen kan u contact opnemen met Bert Containers in Oudenaarde en Ronse. Heeft u een vraag over het gebruik van compost voor uw specifieke toepassing of wilt u de prijs weten?  Kom dan zeker langs op een van onze vestigingen. U kan ook het contactformulier invullen of ons bereiken via 055/30 59 59. Ons team helpt u graag verder.

Vraag hier gratis uw offerte aan voor compost