Container voor bouwafval huren

Wie als particulier gaat bouwen of verbouwen, kan wellicht een container voor bouwafval of sloopafval gebruiken. Ook aannemers en renovatiespecialisten hebben soms een container voor bouwafval nodig bij het uitvoeren van hun werkzaamheden, zoals afbraakwerken. Hieronder leest u wat er in een bouwafvalcontainer mag en vindt u praktische informatie over het huren van een container voor bouwafval.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor uw container voor bouwafval

Wat is bouwafval?

Bouwafval of sloopafval is het afval dat ontstaat tijdens het bouwen, verbouwen en afbreken van gebouwen of constructies. Omdat gebouwen vaak uit verschillende componenten bestaan, is bouwafval meestal divers van aard. Bouwafval wordt daarom ook wel gemengd bouwafval genoemd. Dit (gemengd) bouwafval moet minstens 50% steenpuin en betonpuin bevatten. Gemengd bouwafval is dus niet hetzelfde als gewoon gemengd afval.

Bouwafvalcontainer: wat mag erin?

Een container voor bouwafval of sloopafval wordt ook wel een container voor afbraakwerken genoemd, omdat deze container nodig is bij afbraak van (delen van) gebouwen. U mag er de volgende afvalsoorten in storten: steenpuin, betonpuin, faience, cellenbeton, gyproc, ytong, plastics, hout, glas en ijzer. Asbest, ijzer en elektrische/elektronische apparatuur zijn niet toegelaten in een container voor bouwafval of gemengd bouwafval. Bestaat uw bouwafval enkel uit stenen? Dan kan u beter een container voor steenafval huren.

Container huren voor bouwafval of sloopafval

Bij Bert Containers kan u een bouwafvalcontainer van 10 m³ huren. Als u de container voor bouwafval of sloopafval op privéterrein plaatst, hebt u geen vergunning nodig. Wil u de bouwafvalcontainer op de openbare weg plaatsen, dan hebt u wel een vergunning van de stadsdiensten of de politie nodig. Als u over een vergunning beschikt, zorgen we gratis voor de nodige signalisatie. U moet dit dus niet apart huren.

 

Prijs container afbraakwerken

De prijs voor een container voor bouwafval of sloopafval verschilt naargelang de volgende factoren: de huurperiode, dus hoelang u de container nodig hebt, en de afstand van en naar uw locatie. Dit is dus voor iedereen anders. Bert Containers werkt niet met een forfaitbedrag, maar bekijkt deze factoren individueel per klant. Als u de prijs voor een container voor bouwafval wil weten voor uw eigen situatie, kan u een vrijblijvende offerte aanvragen.

 

Bouwafvalcontainer bestellen

Via het online bestelformulier kan u eenvoudig een bouwafvalcontainer bestellen. Bert Containers levert vanuit Oudenaarde en Ronse, en levert uw bestelde container rechtstreeks op de werf. Als u vragen hebt over het huren van een container voor bouwafval, kan u gerust contact opnemen met onze medewerkers via het contactformulier of rechtstreeks via 055/30 59 59.