Container voor groenafval huren

Een container voor groenafval huren is nodig wanneer u bijvoorbeeld tuinwerken of een tuinrenovatie gepland hebt. Ook tuinaannemers moeten vaak een container voor groenafval huren. Hieronder leest u welk type van tuinafval u in een container voor groenafval kwijt kan en vindt u nuttige info over het huren van zulke containers.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor uw container voor groenafval

Wat is groenafval?

Groenafval omvat diverse soorten gemengd tuinafval dat composteerbaar is. Groenafval of tuinafval is het kleinere afval dat ontstaat bij het werken in de tuin of bij het renoveren van uw groene omgeving. Het gaat onder meer om takken, gras, gebladerte, snoeihout, enzovoort.

Groenafvalcontainer: wat mag erin?

In containers voor groenafval horen de volgende afvalsoorten thuis: tuinhout, takken, snoeihout, gras, planten- en bloemresten. Ook boomstronken mogen in een groenafvalcontainer, maar dan valt de container onder de categorie van containers voor boomwortels en -stronken. Voor andere soorten tuinafval hebt u een aparte container nodig:

Ook keukenafval zoals groenten en fruit mag u niet in een container voor groenafval doen. Keukenafval hoort bij het gft-afval.

Container huren voor tuinafval of groenafval

Wie een grote container wil huren voor tuinafval, kan kiezen voor een container van 10 m³, 20 m³ of 30 m³. Containers voor groenafval die op privéterrein staan, hebben geen vergunning nodig. Als u de container op de openbare weg plaatst, moet u een vergunning aanvragen bij de stadsdienst of de politie. Bert Containers zorgt gratis voor de nodige signalisatie als u over een vergunning beschikt. U moet dit dus niet apart huren.

Voor wie liever een kleine container wil huren, is er ook de mogelijkheid om een rolcontainer te huren. We hebben rolcontainers van 240, 660 en 1100 liter.

Prijs container groenafval

De prijs om een container voor groenafval te huren, is afhankelijk van de volgende factoren: de huurperiode en het volume van de container alsook de afstand van en naar uw locatie. Dit is dus steeds verschillend. Bert Containers bekijkt deze factoren afzonderlijk per klant en werkt dus niet met een forfaitbedrag. Wil u de prijs weten om een container voor groenafval te huren?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Groenafvalcontainer bestellen

Via het online bestelformulier kan u eenvoudig een groenafvalcontainer bestellen. Bert Containers heeft vestigingen in Oudenaarde en Ronse, en levert uw bestelde container rechtstreeks bij u ter plaatse. Hebt u vragen over het bestellen of huren van een container voor groenafval of tuinafval? Neem contact op met ons team via het contactformulier of spreek rechtstreeks met een van onze medewerkers via 055/30 59 59.

Gratis offerte