Container huren voor gyproc

Wanneer u gaat renoveren of verbouwen, hebt u te maken met verschillende soorten (bouw)afval, waaronder ook gyproc. Dient u een aparte container te huren voor gyproc of mag dit afgevoerd worden in één container samen met andere soorten afval? En wat is de prijs hiervoor? U leest het hieronder.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor uw container

Wat is afval van gyproc?

Afval van gyproc is het afval dat vrijkomt tijdens het afbreken van gyproc-materialen. Gyproc is eigenlijk een merknaam, maar wordt in de volksmond gebruikt om allerlei soorten gipsplaten aan te duiden. Dergelijke gipsplaten bestaan uit twee lagen van karton en een kern van gips ertussenin. Deze platen kennen heel wat toepassingen als droog pleisterwerk binnen gebouwen. Denk aan valse wanden en plafonds, scheidingswanden, voorzetwanden en andere afwerkingen.

 

Welke container hebt u nodig voor gyproc?

Voor gyproc hebt u geen aparte container nodig. Dit afval kan u kwijt in:

  • Een container voor bouwafval: In deze container mag u bouwafval zoals steenpuin, betonpuin, faience, cellenbeton, gyproc, ytong, plastics en hout storten. Een container voor (gemengd) bouwafval moet wel minstens 50% steenpuin en betonpuin bevatten.
  • Een container voor gemengd afval: Deze container mag allerlei soorten gemengd afval bevatten, waaronder ook gyproc, behalve eternitafval, zaken die gevaarlijke stoffen bevatten en elektrische/elektronische apparatuur. Deze container wordt soms ook wel een container voor ‘grof vuil’ genoemd.

 

Container huren voor gyproc-afval

Als u een kleine container wil huren voor gyproc-afval, kan u opteren voor een afzetcontainer voor gemengd afval van 10 m³. We hebben ook containers beschikbaar van 20 m³ en 30 m³. Kiest u voor een bouwafvalcontainer, als u bijvoorbeeld naast gyproc ook nog ander bouwafval wilt afvoeren, dan kan u enkel een kleine container huren van 10 m³. De grotere containers van 20 m³ en 30 m³ zijn dan immers te zwaar om te verplaatsen.

 

Als u een container op privéterrein plaatst, hebt u geen vergunning nodig. Wilt u de container op de openbare weg plaatsen, dan dient u een vergunning aan te vragen bij de stadsdiensten of politie. Au over een vergunning beschikt, zorgen we gratis voor de nodige signalisatie. U moet dit dus niet apart huren.

Bekijk hier onze verschillende soorten afvalcontainers

Wat kost een container voor steenpuin en betonpuin?

De prijs voor een container voor stenen wordt bepaald op basis van de huurperiode van de container en de afstand van en naar uw locatie. Dit verschilt dus per klant. Bert Containers werkt niet met een forfaitbedrag, maar bekijkt deze factoren individueel voor uw situatie. Wilt u graag weten wat een container voor steenpuin/betonpuin kost? Vraag hiervoor een vrijblijvende offerte aan.

 

Prijs container gyproc

De prijs voor een container waarin u gyproc mag storten, verschilt naargelang het soort container dat u wil huren, het volume van de container en de afstand van en naar uw locatie. Dit is dus voor iedereen anders. We werken niet met vaste tarieven, maar bekijken deze factoren individueel per klant. Als u de prijs om een container te huren voor gyproc wil weten voor uw eigen situatie, kan u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Hoe een container voor gyproc bestellen?

Bij Bert Containers kan u uw container vlot online bestellen. We leveren vanuit Oudenaarde en Ronse, en brengen uw bestelde container rechtstreeks tot bij u thuis of op de werf. Hebt u een vraag over een container huren voor gyproc? Neem dan gerust eens contact op met onze medewerkers via het contactformulier of rechtstreeks via 055/30 59 59.

Gratis offerte