Container voor steenafval huren

Bij verbouwingen en afbraakwerken komt steenafval vrij. Particulieren en zelfstandigen kunnen bij deze werkzaamheden een container voor steenafval huren. Bekijk hieronder wat wel en niet in een container voor steenafval mag en lees praktische informatie over het huren van een container voor steen- en betonpuin.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor uw container voor steenafval

Wat is steenafval?

Steenafval is afval van gesteente en steenachtige materialen. Dit kunnen betonstukken, bakstenen, dakpannen en andere stenen zijn. Steenafval is niet hetzelfde als gemengd bouwafval. In een container voor bouwafval mag bijvoorbeeld ook gyproc of hout. Dat is niet het geval wanneer u een container voor steenafval wil huren.

 

Steenafvalcontainer: wat mag erin?

In een container voor steenafval kan u puin, bakstenen, beton, dakpannen en gewapend beton storten. Ook vloertegels, porselein, servies en aardewerk behoren tot steenafval. Ytong, cellenbeton, ijzer, asbest, asfalt (met of zonder teer) horen niet thuis in een steenafvalcontainer. Ook voor een afvalcombinatie van grond en stenen hebt u een andere container nodig.

 

Container huren voor steenafval

Bij Bert Containers kan u een steenafvalcontainer van 10 m³ huren. Een container van 10 m³ mag u beladen tot een maximum van 13 ton. Hou er rekening mee dat u bij steenafval niet de volledige container kan benutten omdat er vaak nog ruimte is tussen de steenbrokken.

Voor het plaatsen van afzetcontainers zijn soms vergunningen nodig. Plaatst u de container voor steenafval op privéterrein, dan is er geen vergunning vereist. Als u de container op de openbare weg plaatst, moet u wel een vergunning hebben. Deze vergunning kan u aanvragen bij de stadsdiensten of de politie. Wij zorgen gratis voor de nodige signalisatie als u over een vergunning beschikt om de container op de openbare weg te zetten. U moet deze signalisatie dus niet afzonderlijk huren.

Wat kost een container voor steenpuin en betonpuin?

De prijs voor een container voor stenen wordt bepaald op basis van de huurperiode van de container en de afstand van en naar uw locatie. Dit verschilt dus per klant. Bert Containers werkt niet met een forfaitbedrag, maar bekijkt deze factoren individueel voor uw situatie. Wilt u graag weten wat een container voor steenpuin/betonpuin kost? Vraag hiervoor een vrijblijvende offerte aan.

 

Container voor steenafval bestellen

U kan een container voor steenafval bestellen via het online bestelformulier. Bert Containers levert vanuit de vestigingen in Oudenaarde en Ronse rechtstreeks bij u op de werf. Wilt u meer informatie over het bestellen of huren van een container voor steenafval? Neem contact op via het contactformulier of spreek rechtstreeks met een van onze medewerkers via 055/30 59 59.

Gratis offerte