Eternitafval

Bij het opruimen of verbouwen van een ouder gebouw zal u waarschijnlijk in aanraking komen met eternit en asbest. Voor het verwerken van deze afvalstroom is een aparte absbest container nodig. Deze kan u bij de recyclageparken van Bert Containers vinden.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor het huren van een container voor eternitafval

Wat is eternit?

Eternit of asbest? Weet u het verschil? Het antwoord is dat eternit eigenlijk de naam is van een bedrijf dat asbestplaten ontwikkelt. Het bedrijf heeft doorheen de jaren een zodanig monopoli in de asbestplatensector gecreëerd, waardoor eternit een soortnaam is geworden. Bij het horen van het woord asbest denken mensen meteen aan gevaar voor de gezondheid maar dat hoeft niet per se zo te zijn.

Wanneer heb ik eternitafval?

De eternitplaten en het eternitafval dat u verkrijgt zal vooral het resultaat zijn van sloop- of verbouwingswerken bij oudere gebouwen. Het gaat dan bijvoorbeeld om asbestcement of golfplaten. Vroeger zaten er in de vezels van die bouwmaterialen schadelijke stoffen voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk er verstandig mee om te gaan. Tegenwoordig zijn er veel strengere kwaliteits- en gezondheidsmaatregelen waardoor eternitmateriaal dat nu geproduceerd wordt niet schadelijk is voor de gezondheid.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen?

Omdat het bij afbraakwerken van eternitplaten meestal om de oudere variant gaat, is het gebruik van een big bag wettelijk verplicht. Eternit kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom heeft de overheid bepaald dat het afval met containers mag opgehaald worden maar dan wel met de maatregel van een extra bescherming. Want de big bag gaat de verspreiding van schadelijke vezels tegen. Als wij een container voor eternitafval komen plaatsen, leveren wij standaard een big bag van 30m3 mee. U moet deze dichtmaken voordat onze medewerkers de container komen ophalen.

U kan eternitafval ook zelf naar het containerpark van Ronse brengen in big bags van 1m3. Omdat die big bags aan speciale eisen moeten voldoen, moeten ze steeds aangekocht worden op het containerpark zelf.

Wat mag ik storten in de container voor eternitafval?

Toegelaten

  • Alle soorten eternit

Niet toegelaten

Welke container heb ik nodig voor eternitafval?

Bert Containers verhuurt drie verschillende containers voor eternitafval met de inhoud van 10m3, 20m3 of 30m3.

Hoe een container voor eternit bestellen?

Zowel particulieren als bedrijven kunnen een container bestellen om eternit of asbest op te halen in een van onze Bert Containers vestigingen in Oudenaarde of Ronse. U kan contact opnemen of onze openingsuren nakijken en vrijblijvend langskomen op een van onze vestigingen. U kan ook altijd meer informatie vinden over hoe eternit en asbest in de big bag zakken te verplaatsen en tegen welke prijs wij het voor u komen ophalen via het contactformulier of contacteer ons team via 055/30 59 59.

Vraag hier uw gratis offerte aan