Glasafval

Tijdens het opruimen of verbouwen vindt u heel wat afval, zoals glasafval die u wilt wegdoen. Voor het verwerken en ontdoen van grote hoeveelheden glasafval kan u bij ons een container huren. Deze kan u bij Bert Containers in Oudenaarde en Ronse bestellen.

Vraag hier vrijblijvend de prijs van een container glasafval aan

Wat is glasafval?

Onder glasafval verstaan we alle soorten glas. Hiermee bedoelen we dat zowel gekleurd als wit glas in dezelfde container gegooid mag worden. Uw gewone lege flessen mogen in principe ook in deze container, al raden we wel aan daarvoor eerder een gewone glascontainer op te zoeken. Het glas dat wij ophalen is vaak glas afkomstig van ramen of deuren.

Waarop moet ik letten?

Wij kunnen enkel ‘proper’ glas aanvaarden. Let er dus zeker op dat u enkel glasafval in de container gooit. Ieder stuk glas moet dus zeker ontdaan zijn van hout, stenen en ijzer. Met oog op het recyclageproces mogen deze materialen absoluut niet in de container. Als u bijvoorbeeld een glazen deur wil ontdoen, mag enkel het glas in de container. De klinken, scharnieren en eventuele houten omlijstingen moeten gedemonteerd en apart verwerkt worden.

Wat gebeurt er met het glasafval?

Nadat de container vol glasafval naar het containerpark van Ronse of Oudenaarde wordt gebracht, sorteren we het glas nog eens en wordt het gerecycleerd. Glas is een zeer milieuvriendelijk afvalmateriaal omdat het eigenlijk eindeloos kan hergebruikt worden. Van het glasafval wordt glaswol of gewoonweg nieuw glas gemaakt.

Wat mag ik storten in de container voor glasafval?

Toegelaten

  • Glas (hol en bol glas)

Niet toegelaten

Welke container heb ik nodig voor glasafval?

Voor glasafval kan Bert Containers u twee verschillende containers met de inhoud van 10m3 of 20m3 verhuren.

Hoe een container voor glasafval bestellen?

Om een container voor het ontdoen van glasafval te bestellen kunnen zowel particulieren als bedrijven contact opnemen met Bert Containers in Oudenaarde en Ronse. Het glasafval wordt in onze eigen recyclageparken verwerkt. Indien u vragen heeft over de prijs, het verwerkingsproces of de materialen zelf kan u steeds langskomen op een van onze vestigingen. U kan ook het contactformulier invullen of ons bereiken via 055/30 59 59. Wij helpen u graag verder.

Gratis offerte