Leem, klei en graszoden

Heeft u overtollige leem- klei- en graszoden na opgravingen in uw tuin of eigendom? Bert Containers helpt zowel particulieren als bedrijven bij het afvoeren van kleigrond door containers te verhuren. U kunt klei, leem en graszoden verzamelen in onze speciale afvalcontainers. Kom langs in een van onze recyclageparken in Oudenaarde of Ronse en vraag vrijblijvend meer informatie over het huren van een container kleigrond.

Vraag hier geheel vrijblijvend de prijs aan

Wat is kleigrond?

Kleigrond is een okerkleurige zware grondsoort, die door zijn dichtheid zeer moeilijk te bewerken is. In sommige streken komt er bij graafwerkzaamheden of het aanleggen van de tuin kleigrond vrij. In veel plaatsen in België is kleigrond de directe ondergrond.

Waar moet ik op letten bij het vullen van de container voor leem, klei en graszoden?

Kleigrond vinden we voornamelijk in de omgeving van de kust of aan rivieren. Het is dan ook een vruchtbare bodem voor planten. Let er wel op dat de kleingrond niet vermengd is met andere materialen, zoals steentjes of ijzerafval. Omwille van de natte structuur kunnen we kleigrond namelijk niet scheiden in onze containerparken.

Wat is toegelaten in de container voor leem, klei en graszoden?

Toegelaten

  • Kleigrond
  • Graszoden

Niet toegelaten

  • Stenen (Let op: een beperkte hoeveelheid is wel toegestaan)
  • Ijzer
  • Beton (Let op: een beperkte hoeveelheid is wel toegestaan)

Welke container heb ik nodig voor leem-, klei- en graszoden?

Voor het afvoeren van kleigrond kan u bij Bert Containers een kleine container met de inhoud van 10m3 huren.

Hoe een container voor het afvoeren van kleigrond bestellen?

Zowel particulieren als bedrijven kunnen een kleine container huren voor het afvoeren van leem-, klei- of graszoden bij Bert Containers. Wij nemen met plezier uw afvalstroom mee naar een van onze recyclageparken in Oudenaarde of Ronse. Als u vragen heeft over de prijs van de container of het verwerken van het afval of welke materialen er juist in de container mogen, kan u steeds vrijblijvend langskomen op een van onze vestigingen. U kan ook het contactformulier invullen of persoonlijk contact opnemen met een van onze experten via 055/30 59 59. Ons team staat u graag te woord.

Gratis offerte