Papier en karton

In de container voor papier en karton mag enkel zuiver papier en karton belanden. We denken dan aan bijvoorbeeld kartonnen dozen, eierdozen, tijdschriften, boeken, kranten… Bij papier en karton horen bijvoorbeeld ook alle documenten en mappen die uit een archief komen als het wordt opgeruimd. Dit gaat dan rechtstreeks naar het containerpark van Ronse of Oudenaarde om gerecycleerd te worden.

Hoe wordt het papier en karton gerecycleerd?

Uw zuiver oud papier en karton belandt allerminst in de verbrandingsoven. We proberen zoveel mogelijk te recycleren. Zo wordt uw oud papier en karton onder andere hergebruikt als krantenpapierverpakkingspapier en in nog tal van andere toepassingen. Het is daarom belangrijk dat enkel zuiver papier en karton in de daarvoor bestemde container terechtkomt. Bijvoorbeeld behangpapier, cementzakken of geplastificeerd papier is in die mate bewerkt dat het niet meer zuiver is. Aarzel niet om ons te contacteren als u twijfelt.

Wat mag ik storten in de container voor papier en karton?

Toegelaten

  • Zuiver karton
  • Zuiver papier

Niet toegelaten

  • Niet-zuiver papier zoals geplastificeerd papier, behangpapier, broodzakken, cementzakken, andere papieren verpakkingen…

Welke container heb ik nodig voor papier en karton?

gratis offerte