Prijzen van het containerpark

Hebt u een hoeveelheid afval die u naar het containerpark wil brengen? Afhankelijk van het type afval en de hoeveelheid moet u hiervoor betalen. De prijzen van het containerpark kunnen variëren naargelang verschillende factoren. Hieronder leest u meer over hoe de prijzen van het containerpark bepaald worden en waar u het voordeligst terechtkan met uw afval.

Tarief voor afvalverwerking


Ongeacht of u zelf afval brengt naar onze containerparken in Ronse of Oudenaarde of als u een container huurt, betaalt u een tarief voor de verwerking van het afval. Bert Containers is hiervoor erkend door de Vlaamse overheidsdienst OVAM.

Containerparken van de gemeente passen tegenwoordig in de meeste gevallen het DIFTAR-systeem toe voor afvalverwerking. DIFTAR staat voor ‘gedifferentieerde tarieven’ en wil zeggen dat u betaalt per aangeboden hoeveelheid afval. Deze tarieven kunnen echter afwijken per gemeentelijk containerpark.

containerparken Oudenaarde & Ronse open?

Van afval tot nieuwe grondstoffen


Bert Containers is een privécontainerpark en werkt op een andere manier. Ons afvalbeleid is erop gericht om afval zoveel mogelijk te verwerken tot nieuwe grondstoffen. Groenafval, houtafval, steenpuin, grond met stenen en andere soorten afval verwerken we tot grondstoffen zoals gebroken mengpuin, boomschors, puinzeefzand, uitgezeefde grond enzovoort.

Voor veel afvalstromen (zoals bijvoorbeeld bouwafval) zijn we dan ook goedkoper dan het gemeentelijk containerpark. Metalen kan u bij ons bovendien gratis binnenbrengen. Het is dus zeker een goed idee om eens contact met ons op te nemen en te informeren naar de prijzen van ons containerpark voor het afval dat u kwijt wil.

Prijs om een container te huren


De prijzen van ons containerpark lopen in verhouding ongeveer gelijk met de prijs om een container te huren. Bij Bert Containers werken we niet met een vast bedrag, maar wel met een prijs op maat.

De volgende factoren bepalen deze prijs:

  • De grootte van de container
  • Het soort afval dat u in de container gooit
  • De afstand van onze vestigingen in Oudenaarde en Ronse tot uw locatie

Neem zeker eens contact op om de prijzen van ons containerpark te vragen of vraag een vrijblijvende offerte aan om een container te huren.