Puinzeefzand

In de containerparken in Oudenaarde en Ronse van Bert Containers kan u verschillende soorten natuurgrondstoffen en recyclagematerialen inkopen, waaronder ook zeefzand. Dit gerecycleerd granulaat wordt enerzijds gebruikt door bedrijven voor bestratings- en ophogingswerken en anderzijds voor particuliere aanlegprojecten. Hieronder leest u meer over hoe dit recyclagemateriaal gewonnen wordt en waarvoor u zeefzand kan gebruiken.

ontvang een vrijblijvende offerte voor uw zeefzand 0/3

Wat is puinzeefzand?

Zeefzand is het fijne zand dat gezeefd wordt uit puin voordat dit puin naar de breker gaat, wat ervoor zorgt dat zeefzand een losse structuur heeft. Dit wordt ook puinzeefzand of brekerzeefzand genoemd. Het zand dat ontstaat bij het zeven van fijn materiaal in sorteerinstallaties voor bouwafval, wordt sorteerzeefzand genoemd. Zeefzand is sterk verontreinigd.

Ontdek ook wat gebroken mengpuin is

Puinzeefzand en het gebruik ervan

Waarvoor wordt zeefzand gebruikt?

Zeefzand is een recyclagemateriaal dat kan worden ingezet als vulmateriaal omdat het gemakkelijk te hanteren en vrij fijn is. Bij Bert Containers kan u terecht voor puinzeefzand met een korrelgrootte 0/3. Doordat zeefzand een losse structuur heeft en de korrels dus niet zo goed in elkaar haken als bij breekzand, is het minder geschikt voor verhardingen. U kan het wel gebruiken om kelders of putten op te vullen of om te egaliseren onder betonvloeren. Voor het storten van beton kan u dus een vlakke ondergrond bekomen met een laag zeefzand.

Stabilisé maken met zeefzand of rijnzand?

Stabilisé is een mix van zand en cement met water dat dient als fundering voor verhardingen. Het soort zand dat gebruikt wordt in de mengeling is bepalend voor de sterkte van de stabilisé. Zo is stabilisé met rijnzand sterker dan stabilisé met zeefzand. Dit komt door de hoekige structuur van rijnzand, waardoor de korrels beter aan elkaar hechten en dus een stevigere massa vormen. Daarnaast is zeefzand sterk verontreinigd en bevat het sulfaten die bij cementgebonden mengsels de binding vertragen.

Vraag ook de prijs van breekzand met cement

Hoe puinzeefzand bestellen?

In de recyclageparken van Bert Containers kan iedereen terecht om zeefzand te kopen. We leveren zeefzand per ton of per kubiek los gestort bij u aan huis of op de werf. U kan de gewenste hoeveelheid zeefzand ook zelf rechtstreeks komen afhalen op ons depot. Hebt u een vraag over het gebruik van zeefzand voor uw specifieke toepassing of wil u graag de prijs weten? Vul het contactformulier in of spreek persoonlijk met ons team via 055/30 59 59. We helpen u graag.

bestel hier uw puinzeefzand