Rijnzand

Bent u aan het verbouwen en hebt u zand nodig voor beton of chape? Dan kan rijnzand exact zijn waar u naar op zoek bent. Rijnzand is vrij fijn en kan kleine schelpjes bevatten. Als u van plan bent om rijnzand te kopen, is het goed om te weten waar dit zand vandaan komt en voor welke toepassingen rijnzand zoal kan gebruikt worden. Lees hieronder meer over de eigenschappen van deze zandsoort.

vraag hier een vrijblijvende offerte aan voor uw rijnzand

Wat is rijnzand?

Rijnzand is zand dat afkomstig is uit het Rijngebied. In België slaat de benaming echter op alle zand dat uit rivieren gewonnen wordt. Daarom wordt rijnzand ook vaak rivierzand genoemd. Rijnzand heeft eerder een scherpe structuur en een hoekige vorm, in tegenstelling tot zeezand met een ronde korrelvorm. Dit komt omdat zand dat afkomstig is uit de rivier een aanzienlijk minder lange weg aflegt en dus ook minder invloed ondervindt van externe factoren.

Lees ook wat u kan doen met aanvulzand

Waarvoor wordt rijnzand gebruikt?

U kan rijnzand kopen om te gebruiken voor diverse soorten toepassingen, afhankelijk van de korrelgrootte. Net zoals bij puinzeefzand en breekzand verwijst de korrelgrootte naar de diameter van de korrel. Bij rijnzand gaat deze grootte tot maximum 7 mm.

Rijnzand met een fijne korrelgrootte wordt gebruikt om mortel te maken. Bij Bert Containers hebben we rijnzand met een middelmatige korrelgrootte, ideaal voor beton of chape. Met grote korrels rijnzand wordt voornamelijk chape of stabilisé gemaakt. De korrelgrootte is vooral belangrijk voor de waterdoorlaatbaarheid. Grote korrels hebben een grotere waterdoorlaatbaarheid. Daarom zijn ze perfect voor bestratingswerken. Rijnzand met een middelmatige korrel heeft een veel lagere waterdoorlaatbaarheid en wordt daarom gebruikt voor beton en chape – de ondervloer voor tegels, laminaat of parket.

Contacteer Bert Containers om rijnzand 0/5 te kopen

Hoe rijnzand bestellen?

Als u rijnzand wil kopen om beton of chape te maken, kan u hiervoor terecht bij Bert Containers. We leveren 0/5 rijnzand in regio Oudenaarde en Ronse op uw adres. Weet u niet zeker welk soort zand u nodig hebt voor uw werken? Neem contact met ons op via het contactformulier of spreek persoonlijk met ons team via 055/30 59 59. We adviseren u graag.

bestel hier uw rijnzand