Ytong

Heeft u na bouwwerken ytong ofwel cellenbeton of gasbeton over? Huur dan een container bij Bert Containers om uw afval af te voeren. Wij sorteren uw afval in onze recyclageparken in Oudenaarde en Ronse.

Vraag hier uw prijs voor een container ytong aan

Wat is ytong?

Net als eternit is ytong geëvolueerd van merknaam tot soortnaam. Officieel heet ytong cellenbeton of gasbeton, maar omdat het bedrijf ytong zodanig groot is in deze branche staat het vooral bekend als ytong. Vroeger heette het bedrijf Durox, waardoor het soms ook onder die naam bekend staat. Ytongblokken lijken op betonblokken maar zijn veel lichter.

Ytong is een licht en poreus bouwmateriaal. Doordat het poreus is, heeft het uitstekende isolerende kwaliteiten. Het is verkrijgbaar in doe-het-zelfzaken in blokken, die u zelf op maat kunt zagen. De blokken lijken op betonblokken maar zijn veel lichter.

Hoe wordt het gerecycleerd?

We zullen altijd trachten ytong zoveel mogelijk te recycleren. De producenten spelen daar een belangrijke rol in. Een kleine hoeveelheid kan herwerkt worden als zandfractie in nieuw cellenbeton. Ytong bestaat namelijk uit zand, kalk, cement en water. De hoeveelheid cellenbeton die in aanmerking komt voor verwerking in nieuw cellenbeton is beperkt omdat het heel zuiver moet zijn. Daarnaast kan het ook als zandcement gerecycleerd worden.

Wat mag ik storten in de container voor ytong?

Toegelaten

  • zuiver ytong

Niet toegelaten

Welke container heb ik nodig voor Ytong?

Voor ytong kan Bert Containers u een container met de inhoud van 10m3, 20m3 of 30m3 verhuren.

Hoe een container voor het afvoeren van ytong huren?

Iedereen kan een container voor het afvoeren van ytong ofwel cellenbeton, gasbeton huren bij Bert Containers. Wij nemen met plezier uw afvalstroom mee naar een van onze recyclageparken in Oudenaarde of Ronse. Als u vragen heeft over de prijs van de container of het verwerken van het afval of welke materialen er juist in de container mogen, kan u ons steeds vrijblijvend contacteren via het contactformulier of via 055/30 59 59. U mag ook altijd langskomen op een van onze vestigingen. Onze experten staat u graag te woord.

gratis offerte