055 30 59 59

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Vind je jouw vraag hier niet terug? Aarzel niet om contact op te nemen.

Container huren

Als de plaatsing van een container verkeershinder kan veroorzaken dan moet deze ook passend signaleren. Hiervoor moet je inderdaad een vergunning en verkeersborden aanvragen bij de gemeente. Als je de container op jouw eigen terrein plaatst dan heb je geen vergunning en verkeersborden nodig.

De eerste 14 dagen is het huren van een afvalcontainer gratis, daarna rekenen wij €2 /dag aan. Je kan de container bijhouden tot hij vol is en dan komen wij deze ophalen of vervangen met een nieuwe container.

Onze chauffeur komt de container afleveren op de afgesproken plaats en tijd. Het is aangeraden aanwezig te zijn. Zorg er wel voor dat je goed aangeeft waar je de container wil plaatsen.

Ja, wij vragen een voorschot bij het ontvangen van de afvalcontainer. Dit kan je enkel cash betalen. Bij het bestellen van een container laten we steeds weten hoeveel dit bedraagt.

Ja. Leveren, wisselen en afhalen is mogelijk op zaterdagvoormiddag.

Stenen = 1000 kg per m³

Grond = 1400 à 1700 kg per m³

Gemengd sloophout = 250 à 300 kg per m³

Groen = 300 à 350 kg per m³

Aangezien het soortelijk gewicht van steenpuin, aarde en bouwafval hoog ligt, plaatsen wij voor deze afvalsoorten enkel containers van 10 m³.

Deze richtlijnen qua soortelijk gewicht houden geen garanties in voor wat de eindfactuur betreft.

Om het plaatsen en ophalen van de afvalcontainer door onze transportdienst vlot te laten verlopen, is een vrije ruimte van 12 à 15 meter aangewezen.

De Vreese Recycling maakt volgend onderscheid tussen bouwafval en restafval: wanneer er minstens 50% steenpuin, betonpuin of grond in de container zit, beschouwen wij dit als een bouw- en sloopcontainer. Bij minder dan 50% valt het materiaal onder restafval.

Neen. Het plaatsen van een container is steeds op eigen risico, het is aan jou om de ondergrond te beschermen door middel van bijvoorbeeld rijplaten.

Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele schade bij het plaatsen of ophalen van de container.

Opgelet: geef tijdig mee of er een putdeksel of put onder de oprit / parking zit.

Grondstoffen inkopen

Onze grondstoffen voldoen aan de hoogste kwaliteit. Ze worden dan ook regelmatig gekeurd en gecontroleerd door de bevoegde instanties. Wij zijn dan ook trots om de juiste certificaten te hebben.

Er zijn geen contractuele verplichtingen als je grondstoffen bij ons inkoopt.

Sommige grondstoffen hebben wij steeds ter onze beschikking, andere grondstoffen hebben we niet altijd in huis. Neem contact met ons op om te weten welke grondstoffen we in stock hebben.

Je kan jouw grondstoffen inkopen van 1 ton.

Dit kan op onze depot Oudenaarde of Ronse zijn. De exacte locatie wordt meegedeeld bij de bevestiging.

Dat is mogelijk. Laat weten waar het geleverd moet worden bij je offerte aanvraag.

Containerparken

Zowel het containerpark in Oudenaarde als Ronse is open op:

Ma. – vrij.: 07:00 tot 18:00
Zat.: 07:00 tot 12:00

Neen, onze containerparken zijn niet gratis. Je betaalt per kilogram afval.

Bij ons kan je zowel cash als met bancontact betalen.