055 30 59 59

Aanvulzand inkopen

Zoek jij aanvulzand? Contacteer ons voor meer informatie.

Wat is aanvulzand?

Aanvulzand, ook bekend als ophoogzand, funderingszand, plaatzand, spuitzand, stopzand, opvulzand, laagzand, of straatzand, is een waardevolle grondstof om aan te schaffen. Het heeft een grijze tot beige kleur en een fijne korrel met een compacte structuur. Aanvulzand wordt gewonnen uit verschillende bronnen, zoals kustgebieden, rivieren en meren. Het heeft een aantrekkelijke prijs, omdat het alleen gewassen hoeft te worden en niet gezeefd. Hierdoor kunnen er nog schelpen of andere organismen in het zand aanwezig zijn, maar dat vormt geen probleem, aangezien aanvulzand hoofdzakelijk wordt gebruikt voor ophoging en funderingsdoeleinden.

Wat zijn de toepassingen aanvulzand?

Aanvulzand vindt zijn voornaamste toepassingen in de bouwindustrie, waar het wordt gebruikt voor ophogingen en vullingen bij de aanleg van wegen, dijken, tuinen en spoorwegen.

Particulieren maken op hun beurt gebruik van aanvulzand bij tuinaanleg, het opvullen van bouwputten en het creƫren van paardenpistes. Het is in al deze situaties van waarde dankzij zijn uitstekende draagvermogen.

Hoe kan je grondstoffen inkopen?

Contacteer Dana voor meer informatie.