055 30 59 59

Gebroken mengpuin inkopen

Gebroken mengpuin staat ook bekend als menggranulaat of gemalen en gebroken steenpuin. En dit wordt in diverse bouwtoepassingen gebruikt.

Wat houdt mengpuin in?

Mengpuin, ook bekend als gebroken mengpuin of menggranulaat, is een korrelige bouwstof die wordt verkregen door het breken en zeven van puin afkomstig van beton- en metselwerk. Dit mengsel bestaat voor minstens 50% uit gemalen steenpuin, ook wel bekend als betongranulaat, dat bestaat uit betonpuin en andere steenachtige materialen, en tot maximaal 50% gebroken steenpuin zoals bakstenen en dakpannen. De kleur van mengpuin varieert meestal van bruin/rood tot grijs, afhankelijk van de gebruikte materialen. Mengpuin 0/40 is niet geschikt voor decoratieve doeleinden, maar het is uitstekend bruikbaar als onderlaag voor zware belasting, zoals parkeerplaatsen, opritten op bouwplaatsen, en werfwegen.

Bij Bert Containers produceren we gebroken mengpuin zelf door sloopafval te recyclen dat door anderen is ingeleverd in onze recyclageparken in Oudenaarde en Ronse, waardoor er vrijwel niets verloren gaat.

Wat zijn de toepassingen van gebroken mengpuin?

Gebroken mengpuin wordt ingezet als onderlaag en funderingsmateriaal voor sterk belaste oppervlakken, zoals asfaltwegen. Bovendien wordt het gebruikt om opritten, parkeerplaatsen en bouwwegen te verharden.

Hoe kan je grondstoffen inkopen?

Contacteer Dana voor meer informatie.