055 30 59 59

Puinzeefzand inkopen

Dit hergebruikte granulaat wordt zowel door bedrijven gebruikt voor bestratings- en ophogingsprojecten als door particulieren voor hun aanlegwerkzaamheden.

Wat betekent puinzeefzand?

Puinzeefzand is het fijne zand dat wordt afgescheiden door zeven van puin voordat het puin wordt verwerkt in een breekinstallatie. Dit resulteert in een losse textuur van het zand, dat ook wel bekendstaat als brekerzeefzand of puinzeefzand. Het zand dat wordt verkregen door het zeven van fijn materiaal in sorteerfaciliteiten voor bouwafval, wordt aangeduid als sorteerzeefzand. Het is belangrijk op te merken dat puinzeefzand vaak sterk verontreinigd is.

Waarvoor wordt zeefzand ingezet?

Zeefzand is een gerecycled materiaal dat vaak wordt gebruikt als vulmateriaal vanwege zijn handelbaarheid en fijne structuur. Bij Bert Containers bieden we puinzeefzand met een korrelgrootte van 0/3 aan. Vanwege de losse structuur en het gebrek aan sterke korrelvergrendeling, in tegenstelling tot breekzand, is zeefzand minder geschikt voor verhardingsdoeleinden. Het kan echter wel nuttig zijn voor het vullen van kelders, putten, of als egaliserende laag onder betonvloeren. Dit maakt het geschikt om een vlakke ondergrond te creƫren voor het storten van beton.

Hoe kan je grondstoffen inkopen?

Contacteer Dana voor meer informatie.