055 30 59 59

Rijnzand inkopen

Plan je een renovatie en heb je zand nodig voor beton of chape? Rijnzand kan precies zijn wat je zoekt.

Wat houdt rijnzand in?

Rijnzand is zand dat zijn oorsprong vindt in het Rijngebied. In België wordt deze term echter breder gebruikt voor zand dat wordt gewonnen uit rivieren, waardoor het vaak wordt aangeduid als rivierzand. Rijnzand kenmerkt zich door een scherpe en hoekige structuur, in tegenstelling tot zeezand dat een rondere korrel heeft. Dit verschil komt doordat rivierzand een kortere reis heeft afgelegd en daardoor minder beïnvloed is door externe factoren.

Wat houdt rijnzand in?

Rijnzand is geschikt voor diverse toepassingen, afhankelijk van de korrelgrootte. De korrelgrootte, gemeten in diameter, bepaalt het gebruik. Rijnzand heeft een maximale korrelgrootte van 7 mm.

Fijnkorrelig rijnzand wordt vaak gebruikt voor mortel. Bert Containers biedt rijnzand met een gemiddelde korrelgrootte, ideaal voor beton en chape. Voor chape of stabilisé wordt rijnzand met grotere korrels gebruikt, wat de waterdoorlaatbaarheid bevordert. Dit maakt het ideaal voor bestratingsprojecten. Rijnzand met een gemiddelde korrelgrootte heeft daarentegen een lagere waterdoorlaatbaarheid en wordt daarom gebruikt als onderlaag voor tegels, laminaat of parket bij beton- en chape-toepassingen.

Hoe kan je grondstoffen inkopen?

Contacteer Dana voor meer informatie.