055 30 59 59

Teelaarde inkopen

Deze lichte en luchtige grond, die ook bekend staat als zwarte grond of teelgrond, dient als een uitstekende bodemverbeteraar.

Wat is zwarte teelaarde?

Zwarte teelaarde is een natuurlijke grondstof samengesteld uit zand, leem en aarde. Het is een zure grond met een beperkte hoeveelheid voedingsstoffen. Zwarte teelaarde staat ook bekend als teelgrond, zwarte grond of tuinaarde. Deze grondstof wordt gewonnen tijdens ontgravingen en heeft uitstekende waterdoorlatende eigenschappen.

Waarvoor wordt teelaarde gebruikt?

Teelaarde wordt hoofdzakelijk gebruikt om tuinen te verhogen of bestaande grond losser te maken. Het is belangrijk om te beseffen dat teelaarde niet hetzelfde is als compost, dat voornamelijk als meststof dient. Soms wordt compost aan teelaarde toegevoegd om de grond vruchtbaarder te maken. Zuivere zwarte teelaarde ondersteunt de groei van de meeste planten niet, met uitzondering van rododendrons en hortensia’s, die wel gedijen in zure grond.

Aanvulzand wordt vaak gebruikt om tuinen te verhogen, maar het verschilt in samenstelling en gebruik van teelaarde. Aanvulzand wordt gebruikt voor het opvullen van kuilen, het afdichten van vijvers, of het creƫren van een stevige ondergrond voor tuinhuizen. Dit komt doordat aanvulzand een groot draagvermogen heeft en verzakkingen kan voorkomen. Teelaarde is daarentegen meer geschikt voor het ophogen van grond bij het aanleggen van gazons of het aanvullen van bloemperken.

Hoe kan je grondstoffen inkopen?

Contacteer Dana voor meer informatie.