Steenpuin en betonpuin 

Steenpuin en betonpuin zijn doorgaans afkomstig van afbraakwerken aan gebouwen. Zonder gespecialiseerde ondersteuning is het een zwaar en lastig soort afval om af te voeren. Bij BLC Group kan u daarom een container voor steenpuin en betonpuin huren. In onze containerparken in Oudenaarde en Ronse recycleren we ter plaatse uw steen- en betonpuin. Hieronder leest u wanneer u zo’n container nodig hebt, wat erin mag en hoe groot deze container moet zijn voor uw toepassing.

vraag hier gratis een offerte voor uw steen- en betonpuincontainer

Wat mag erin?

Steenpuin en betonpuin zijn steenachtige materialen, zoals betonstukken, bakstenen, dakpannen en ander steenafval. Wat is wel en wat is niet toegelaten in de container voor steenpuin en betonpuin?

Toegelaten

  • Puin
  • Bakstenen
  • Beton
  • Pannen
  • Gewapend beton

Niet toegelaten

  • Ytong
  • Cellenbeton
  • Ijzer
  • Asbest
  • Asfalt (met of zonder teer)

Moet u sorteren?

Als u betonpuin of steenpuin hebt om af te voeren, is het belangrijk om na te kijken of het betonwerk geen asbest bevat, want dit hoort namelijk thuis bij het chemisch afval. Materialen zoals vloertegels, porselein, servies en aardewerk mogen wel in een container voor puin en beton gestort worden.

Bij de afbraak van gebouwen komt er ook ander afval vrij, zoals hout, gewapend beton en ijzer. Dit moet apart gesorteerd worden. Wil u hiervoor geen aparte afzetcontainer huren? Dan is een container voor gemengd bouwafval een handige oplossing.

Bestel hier een container voor gemengd bouwafval

Hoe groot moet een container voor betonpuin en steenpuin zijn?

Een gebruikelijke containergrootte voor puin van beton en steen is een container van 10 m³ (1 m hoog, 2 m breed en 5 m lang). Dit is ook de kleinste container die u kan huren bij BLC Group. Een afzetcontainer van 10 m³ mag u maximaal tot 13 ton beladen. Hoeveel afval u precies kwijt kan in een container van 10 m³, hangt af van het soort afval. Wanneer u grond of aarde afvoert, kan u de volledige container optimaal benutten. Bij sloopafval en puin is er daarentegen vaak lege en onbenutte ruimte tussen de stukken. Goed om te weten: BLC Group verhuurt ook grotere containers van 20 m³ en 30 m³.

Hoe uw container bestellen?

De container wordt geleverd op een adres naar keuze, inclusief de signalisatie er gratis bij. Op onze pagina over containerverhuur vindt u meer informatie over de signalisatievergunning die u dient aan te vragen bij uw gemeente. Wilt u graag advies bij het berekenen van het volume of wilt u de prijs vragen voor een container voor beton- en steenpuin? Vul het contactformulier in of spreek rechtstreeks met ons team via 055/30 59 59.

bestel hier uw container